Siirry sisältöön
Klikkaa tästä saadaksesi tietoa asiakaspalvelun kesän aukioloajoista.
Klikkaa tästä saadaksesi tietoa asiakaspalvelun kesän aukioloajoista.
Astiastoja kaiken näköisiin kattauksiin.

Tunnelmallisia hetkiä pöydän äärellä - ihania kattausideoita!

 

Vuosi tarjoaa monia ihania kohtaamisia ruokapöytien äärellä, niin arjessa kuin juhlissakin.

Kattaus on enemmän kuin vain lautasen ja aterimien asettamista pöydälle; se on tapa luoda tunnelmaa ja antaa ruokailuhetkelle persoonallinen kosketus. Tässä muutamia vinkkejä, joita kannattaa miettiä kattauksia suunnitellessa:

1. Teema ja Tunnelma. Ennen kuin aloitat kattauksen suunnittelun, mieti millaisen tunnelman haluat luoda. Onko kyseessä rento ja rentouttava illallinen ystävien kanssa vai juhlava kattaus erityistilaisuuteen?

2. Pöytäliina ja servietit. Kattauksen perusta piilee pöytäliinan ja serviettien valinnassa. Kauniin kattauksen perusta muodostuu luonnollisesti pohjasta, jonka luot valitsemalla sopivan pöytäliinan ja servietit. Pöytäliinan väriä vaihtamalla saat nopeasti ja helposti uutta ilmettä kattaukselle, vaikka astiasto olisi sama mitä aina käytät.

     

Olethan huomannut meidän ihanat puuvilla/pellava sekoitteiset Elma pöytäliinat ja servietit? Näitä löytyy 5 ihanassa värissä ja kahdessa eri koossa, jokaisen kotiin ja vuodenaikaan oma.

3. Astiaston Valinta. Astiaston valinta on tärkeä osa kattauksen suunnittelua. Valitse astiasto, joka sekä sopii teemaan että täydentää ruokailutilan yleistä ilmettä. Voit valita esimerkiksi klassisen valkoisen astiaston, rohkean värikkään astiaston tai yhdistelmä molempia.

                   

Perfect Homen mallistosta löytyy monipuolinen valikoima erilaisia astiastoja, kuten klassisen valkoiset posliiniastiastot Scala ja Vit Lilja, sekä käsintehdyt astiastot kivitavarasta, syvänsininen Midnight- ja vihreä Thelma-astiasto. Vinkki: Jos haluat yhdistellä astioita ja saada kattaukseesi syvyyttä, kokeile yhdistellä Scala ja Midnight-astioita. Näiden molempien astioiden samanhenkinen kuviointi täydentävät toisiaan. 

4. Koristeiden valinta. Koristeet ovat kattauksen viimeistelyssä tärkeä asia. Voit myös käyttää koristeina esimerkiksi kukkia, kynttilöitä tai muita sopivia koriste-esineitä lisäämään kattaukseen persoonallista ilmettä. Tai käytä luontoa apuna koristelussa, esim. lehdet, oksat, kivet, kävyt tuovat ihanaa tunnelmaa kattauksesi ympärille.

            

5. Kynttilät. Kynttilöitä ei voi olla liikaa! Kokeile erilaisia lyhtyjä ja kynttilänjalkoja pöydällä. Näyttävämmän ja eloisamman näköiseksi saat, jos kokeilet kynttilöitä eri korkuisina. Perfect Homen Ambience LED-kynttilät ovat loistava valinta pöydälle, ei tarvitse murehtia tippuvasta steariinista tai että muista vahinkoja tulen kanssa tapahtuu.

   

Lopuksi muistathan, että paras kattaus on sellainen, joka heijastaa omaa persoonallista tyyliäsi ja joka saa vieraasi tuntemaan olonsa tervetulleeksi. Lautasella voi esimerkiksi olla pieni lahja tai valmiiksi pieni suupala odottamassa vieraita. Älä pelkää kokeilla erilaisia ideoita ja yhdistelmiä – rohkeus palkitaan usein upeilla ja mielenkiintoisilla kattauskokonaisuuksilla!

Edellinen artikkeli Lisää luksusta arkeen Luxury-pyyhkeillä!
Uusi artikkeli Kuinka luoda mielenkiintoisia sisustusasetelmia