Siirry sisältöön
Kuinka luoda mielenkiintoisia sisustusasetelmia

Kuinka luoda mielenkiintoisia sisustusasetelmia

Kuinka sijoittaa esineitä niin, että ne sulautuvat osaksi sisustustasi ja ovat juuri sellaisia, joista itse pidät? Paljon on kiinni tunteesta ja omasta tyylistä, eri esineiden kanssa leikkimisestä. Asetelmat juontavat juurensa taiteen ja valokuvauksen maailmasta, joissa niitä käytetään nimityksenä kuville, jotka sisältävät pelkästään esineitä, kuten esimerkiksi kirjoja, maljakoita, kasveja ja hedelmiä. Mutta mitä tulisi ottaa huomioon asetelmien järjestelyssä?

Katso alta vinkkimme ja anna mielikuvituksen ja luovuuden virrata!

1. Paljon vai vähän? Onko tyylisi minimalistinen vai pidätkö runsauden tunteesta? Mene oman tyylisi mukaan ja valitse joko muutama yksittäinen esine tai runsaasti niitä. Tässä ei ole oikeaa tai väärää, mutta useimmiten epätasainen lukumäärä luo harmonisemman vaikutelman ja on miellyttävämpi silmälle. Yleistä on sijoittaa 3-5 esinettä yhteen.

2.  Valitse väriteema. On helpompaa työskennellä saman sävyisten värien kanssa ja pitää esineissä punainen lanka. Kontrastivärit toimivat myös hyvin, esimerkiksi jos sinulla on minimalistinen ja neutraali asetelma, musta esine voi olla erittäin hieno lisä.

3. Korkeudet. Harkitse suurempien esineiden sijoittamista taakse ja pienemmät eteen. Jos kaikki esineesi ovat suunnilleen samankokoisia, aseta joitakin esineitä pinon päälle, kirjojen tai aikakauslehtien avulla.

4. Kehystys. On tärkeää, ettei esineitä levitetä liikaa, vaan ne pidetään lähellä toisiaan kertoakseen saman tarinan. Hyvä vinkki on rajata osa esineistä esimerkiksi tarjottimella. Mutta muista jättää joitakin esineitä myös kehystyksen ulkopuolelle luodaksesi mielenkiintoisemman asetelman. Jos sinulla on seinä asetelman takana, peilit ja taulut voivat olla osa sitä.

 

5. Lisää jotain vihreää. Vihreät kasvit ja kukat tuovat eloa asetelmaan ja luovat dynamiikkaa. Lisää muratin oksa, kuivattu kukka, ruukkuyrtti tai puutarhasta poimittu kukka?

6. Panosta muutamiin esineisiin. Valitse muutamia statement-esineitä ja anna niiden loistaa valitsemalla esineitä, jotka täydentävät ja tasapainottavat niitä. Sinun ei tarvitse asettaa kaikkia parhaita esineitäsi yhteen, hajauta niitä mielellään niin, että sinulla on useita mielenkiintoisia esineitä eri paikoissa

7. Sekoita vanhaa ja uutta. Kirpputorit ovat loistavia paikkoja löytää erilaisia ja harvinaisia esineitä, joita ei usein tule vastaan. Kirpputorilöydöt ovat täydellisiä asetelmia rakentaessa. Kontrastit, vanha ja uusi, houkuttelevat katseen ja tekevät kokonaisuudesta mielenkiintoisen. Joillakin esineillä saattaa olla mielenkiintoinen tarina takanaan, jota voi jatkaa kertomalla eteenpäin.

 

Kokeile rohkeasti erilaisia värejä, muotoja ja materiaaleja. Erilaisten asetelmien avulla voit ilmaista oman uniikin persoonallisuutesi ja tyylisi. Muista, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää, mestariksi tulee vain kokeilemalla ja kokeilemalla lisää!

 

Onnea asetelmien kanssa!

Edellinen artikkeli Tunnelmallisia hetkiä pöydän äärellä - ihania kattausideoita!
Uusi artikkeli Tutustu Carla-lasisarjaan!